ukenru
ukrayina-podast-zayavku-na-vstup-do-nato-u-prishvidshenomu-poryadku-zelenskiy

Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку – Зеленський

 • 278717 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Сьогодні Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку. Про це у відеозверненні повідомив президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Цитата

"Ми де-факто союзники. Цього вже досягнуто. Де-факто ми вже пройшли свій шлях у НАТО. Де-факто ми вже довели взаємосумісність зі стандартами Альянсу, вони реальні для України – реальні на полі бою і в усіх аспектах нашої взаємодії. Ми довіряємо одне одному, ми допомагаємо одне одному і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс. Де-факто. Сьогодні Україна подає заявку, щоб зробити це де-юре. За процедурою, яка відповідатиме нашому значенню для захисту всієї нашої спільноти. У пришвидшеному порядку. Ми знаємо, що це можливо. Ми бачили, як цьогоріч Фінляндія та Швеція розпочали приєднання до Альянсу без плану дій щодо членства. Це – справедливо. Справедливо і для України. Це закріплення на рівні договору того, що і так вже досягнуто в житті і що є нашими цінностями", – повідомив Зеленський.

Деталі

Президент додав, вступ України до НАТО потребує консенсусу всіх членів Альянсу. Тому поки це відбуватиметься, українська влада пропонує реалізувати пропозиції щодо гарантій безпеки для України і всієї Європи згідно з Київським безпековим договором (Kyiv Security Compact), який розробили і презентували партнери.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський переконаний, що після перемоги Україна стане повноправним членом Європейського Союзу.

Українські Національні Новини

Політика