ukenru
ukrayina-pochinaye-pidgotovku-do-nayskladnishogo-v-istoriyi-opalyuvalnogo-sezonu-shmigal

Україна починає підготовку до найскладнішого в історії опалювального сезону – Шмигаль

 • 170140 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Україна розпочинає підготовку до найскладнішого в історії України опалювального сезону, який очікує нас цієї зими. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН.

Цитата

«Цієї весни нам все-таки вдалося успішно провести найскладнішу в історії держави посівну кампанію. Були повністю перебудовані логістичні маршрути країни. Тепер потрібно готуватися до найскладнішого в історії України опалювального сезону, який очікує нас цієї зими», - сказав Шмигаль.

Деталі

Шмигаль розповів, що уряд утворив штаб щодо підготовки до опалювального сезону під час воєнного стану.

«Російські війська зруйнували більш ніж 200 котелень і дуже сильно пошкодили Кременчуцьку, Чернігівську, Охтирську, Луганську, Сєвєродонецьку ТЕЦ. Пошкоджені сотні ліній електропередач та трансформаторних підстанцій. Збитки енергетичної інфраструктури та енергетиків уже сягнули десятків мільярдів гривень. В цих умовах Уряд робить все, аби цієї зими всі українці були зі світлом і теплом», - зазначив Шмигаль.

За його словами, ремонти й модернізація обладнання та мереж – це зараз ключове завдання, яке мають спільно зробити Уряд, місцева влада та бізнес.

«Ремонтні роботи там, де це можливо, уже розпочалися. Міністерство розвитку громад та територій відповідальне за реалізацію проектів відбудови. Маємо запевнення, що по об’єктах теплопостачання в Чернігові, Кременчуку, Охтирці все буде зроблено вчасно й сотні тисяч наших громадян будуть із теплом узимку», - сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні видобуток вугілля на держшахтах впав приблизно на третину через окупацію

Українські Національні Новини

Політика