ukrayina-pidgotuvala-dosye-odesi-dlya-vklyuchennya-do-spisku-yunesko-zelenskiy

Україна підготувала досьє Одеси для включення до списку ЮНЕСКО – Зеленський

 • 1184645 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Україна підготувала номінаційне досьє Одеси для включення до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників 215-ї сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО, передає УНН з посиланням на ОП.

Цитата

«Маємо дати чіткий сигнал, що світ не заплющить очі на знищення нашої спільної історії, нашої спільної культури, нашої спільної спадщини. Одним із кроків для цього має стати збереження історичного центру Одеси – прекрасного міста, важливого порту на Чорному морі та джерела культури для мільйонів людей у різних країнах. Разом із партнерами ми підготували номінаційне досьє Одеси для включення до списку Всесвітньої спадщини. Це ми передаємо до ЮНЕСКО. І я звертаюся до вас із проханням ініціювати проведення позачергової сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, щоб вирішити це питання для Одеси», - сказав Зеленський.

Він наголосив, що це не може затягуватися та відкладатися.

«Одеса, як і всі інші міста України, є мішенню для російських ударів. Будь ласка, підтримайте Одесу! Покажіть саме на рівні ЮНЕСКО, що російський терор має закінчитися», - закликав Зеленський.

Доповнення

9 жовтня сили ППО збили іранський дрон-камікадзе Shahed-136, яким російські війська намагалися атакувати Одесу. Це вже далеко не перша атака на Одесу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Над Одещиною вдень було збито 5 російських ракет

     • 177384 переглядiв