ukenru
ukrayina-pereyshla-v-absolyutno-novu-fazu-perevedennya-zsu-na-standarti-nato

Україна перейшла в абсолютно нову фазу переведення ЗСУ на стандарти НАТО

 • 110618 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Україна навіть і не мріяла, що Збройні сили перейдуть на використання зброї НАТО. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у прямому ефірі на Facebook, пише УНН.

Цитата

"Ми перейшли в абсолютно нову фазу, про яку навіть два місяці тому ніхто не замислювався, не те що боявся мріяти… Ми перейшли у принципово нову фазу, про яку навіть ніхто не мріяв – переведення Збройних сил України на натівську зброю, на натівські стандарти, і це вже відбувається", - сказав Кулеба.

Деталі

З його слів, почалось усе з поодиноких кроків та рішень. Зокрема, Президент зміг переконати президента США Джо Байдена у тому, що зараз - саме час це зробити.

"До нас поїхали спочатку гаубиці, але це – лише початок. До нас поїде набагато більше. І це – історичний перелам", - заявив міністр.

Нагадаємо

Минулого тижня Пентагон оголосив, що черговий пакет допомоги на суму в 800 млн доларів, анонсований сьогодні президентом США Джо Байденом, включає в себе серед іншого 72 гаубиці, стільки ж машин для їх буксирування, і більше 100 безпілотників.

Раніше сьогодні стало відомо, що уряд Нідерландів надасть Україні "обмежену кількість" броньованих гаубиць для підтримки військових дій.

Українські Національні Новини

Політика