ukrayina-otrimaye-blizko-530-mln-dol-kreditu-vid-mbrr

Україна отримає близько 530 млн дол. кредиту від МБРР

 • 154804 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Україна отримає близько 530 млн доларів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Уряд ухвалив відповідне розпорядження, повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише УНН.

Цитата

"Україна отримає близько 530 млн доларів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку. На сьогоднішньому засіданні уряду схвалили розпорядження, яке дозволить залучити ці кошти до державного бюджету", - повідомив Шмигаль у Telegram.

Деталі

За словами очільника уряду, така підтримка МБРР допоможе Україні у безперебійному виконанні своїх соціальних зобов’язань. "Кошти, зокрема, будуть спрямовані на оплату праці рятувальників, освітян, медиків, а також на пенсійні виплати та соціальну допомогу", - вказав Шмигаль.

У Мінфіні уточнили, що кошти буде спрямовано на оплату роботи працівників бюджетної сфери, забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

І додали, що кредит буде надано на пільгових умовах під гарантії Великої Британії та Данії.

Доповнення

За даними НБУ, 4,79 млрд дол. США валютних надходжень отримала Україна у серпні від міжнародних партнерів.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримає близько 530 млн дол. кредиту від МБРР

     • 154804 переглядiв

    Офіційно: Чарльза III проголошено королем

     • 200193 переглядiв