ukenru
ukrayina-nikoli-ne-viznaye-krim-rosiyskim-zelenskiy

Україна ніколи не визнає Крим російським – Зеленський

 • 2468459 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна ніколи не визнає Крим частиною російської федерації. Про це він повідомив в інтерв’ю італійському каналу Rai 1, передає УНН.

Цитата

"Ми ніколи не визнаємо Крим частиною російської федерації. Крим й до війни мав автономність. Він ї є автономною республікою зі своїми правами, парламентом. Але це українська територія АР Крим у складі України", - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що потрібно вести переговори з рф.

"Ми готові говорити з росією про те, що не на часі рішення по Криму, тому що вйде війна, на часі людські життя, давайте відставмо це питання з наших перемовин, якщо воно болюче, якщо воно ускладнює процес перемовин, якщо питання Криму ускладнює процес зустрічі президентів України та росії, давайте відставимо це питання", - розповів Зеленський.

Зеленський повідомив, що була пропозиція врегулювання питання Криму упродовж 10 років, й це, на його думку було б непогано з точки зору дипломатії.

"Наша делегація в Туреччині пропонувала відставити, але не назавжди. Давайте підпишемо, що наші держави повинні врегулювати питання Криму упродовж 10 років. Ми не почули згоди на це питання", - додав Зеленський.

Доповнення

В квітні голова Офісу президента України Андрій Єрмак повідомляв, що питання щодо повернення Криму доволі непросте, його можуть відкласти на якийсь період часу. Однак Україна ніколи не визнає незаконну анексію півострову.

Українські Національні Новини

Політика