ukenru
ukrayina-nikoli-ne-viznaye-avtonomiyu-donbasu-yaku-proponuye-rf-vbivayuchi-pri-tsomu-lyudey-zelenskiy

Україна ніколи не визнає "автономію" Донбасу, яку пропонує рф, вбиваючи при цьому людей - Зеленський

 • 95313 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна ніколи не визнає «автономію» для Донбасу, яку пропонує росія, захоплюючи території та вбиваючи людей. Про це він повідомив в інтерв’ю італійському каналу Rai 1, передає УНН.

Цитата

«Широка автономія Донбасу… Там нічого не залишилося. Широка автономія чого? Воду ми постачаємо на цю територію, люди хочуть повернутися у свої домівки. Вони зруйнували зараз ту частину, яку ми контролювали, вони пропонували нешироку автономію. Зараз вони визнали території Донбасу і Луганську, цих республік, вони їх визнали окремими "республіками"…», - розповів Зеленський.

Деталі

Зеленський зазначив, що росія не вела мову про якусь автономію, а просто пішла забирати території.

«В чому тут питання – перед тим, як говорити про той чи інший формат цих територій, не можна вбити десятки тисяч людей. Ось в чому проблема. Вони вбили, зруйнували й кажуть – давайте тепер автономію. Ми ніколи не визнаємо їх автономію», - наголосив Зеленський.

Доповнення

Російські окупанти намагаються, за даними британської розвідки, прорватися до Слов'янська та Краматорська, а командування зс рф відчуває тиск через необхідність досягти успіху на сході України, що призводить до ризикованих рішень.

Українські Національні Новини

Політика