ukenru
ukrayina-ne-otrimuvala-povidomlen-schodo-zakrittya-kordoniv-z-bilorussyu-mzs

Україна не отримувала повідомлень щодо закриття кордонів з Білоруссю - МЗС

 • 22384 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Українська сторона наразі не отримувала офіційних повідомлень про закриття кордону з боку Білорусі. Про це кореспонденту УНН повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Цитата

“Закриття кордону з Білоруссю наразі не підтверджуємо. Від такого кроку постраждав би, насамперед, білоруський народ. Політика нашої держави спрямована на підтримку законних інтересів білоруського народу, який заслуговує на гідне життя в демократичній країні, де поважаються права людини та існує верховенство права”, - заявив Ніколенко.

Деталі

Речник наголосив, що Україна категорично відкидає закид Олександра Лукашенка про нібито постачання зброї з України, та ніколи не втручалася у внутрішні справи Білорусі, та не збирається цього робити в майбутньому.
У МЗС очікують такої ж позиції від Мінська, щоб північний кордон залишався простором безпеки.

Цитата

“Переконані, що жодні абсурдні звинувачення та залякування не зможуть відвернути білоруський народ від дружнього українського народу та України як держави, що поважає та захищає права людей”, - наголосив речник.

Нагадаємо

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною

Білорусько-український кордон — кордон між Україною та Білоруссю, що існує формально з моменту набуття незалежності України від Радянського Союзу, тобто від 24 серпня 1991 року і успадкував своє розташування від кордону між УРСР та БРСР. Довжина кордону становить 1084 км.

Українські Національні Новини

Політика