ukenru
ukrayina-nadislala-notu-yaponiyi-schodo-uchasti-komandi-iz-t-zv-dnr-na-turniri-z-karate

Україна надіслала ноту Японії щодо участі "команди ДНР" на турнірі з карате

 • 14418 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Міністерство закордонних справ України надіслало ноту Японії щодо участі "команди ДНР" у "9-му кубку світу з карате", проведеного "Всесвітньою федерацією каратеноміті" у Токіо 7-10 листопада 2019 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МЗС.

"У рамках заходів дипломатичного реагування посольство України привернуло увагу МЗС Японії до зазначеного факту та передало японській стороні ноту з викладенням відповідної офіційної позиції української сторони. Посольство України наразі продовжує вживати заходів щодо з’ясування усіх обставин цієї події", - сказано у повідомленні.

У посольстві України наголошують, що з самого початку російської військової агресії проти України позиція Японії щодо безумовної підтримки суверенітету та територіальної цілісності нашої держави є послідовною та незмінною, і тому оприлюднені деякими ЗМІ спекуляції щодо можливої зміни цієї позиції японського уряду не мають жодних підстав.

Нагадаємо, 12 листопада 2019 року в інформаційному просторі з’явились повідомлення про участь "представників" так званої "ДНР" у "9-му кубку світу з карате", проведеного "Всесвітньою федерацією каратеноміті" у Токіо 7-10 листопада 2019 року.

Так, у зв’язку з цим, того ж дня посольство України вжило заходів з метою з’ясування достовірності відповідного факту. Під час розмови з представником секретаріату цієї організації останнім було підтверджено факт запрошення для участі у зазначеному турнірі спортивної команди, тренувальний клуб якої розташований на території тимчасово окупованої частини Донецької області України.

У МЗС зазначили, що "Всесвітня федерація каратеноміті" є приватною організацією, її напрямок карате є маловідомим як в Японії, так і загалом у світі.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України надіслало Росії ноту, в якій просило назвати координати та час, коли можна забрати кораблі, захоплені торік біля Керченської протоки. 

Українські Національні Новини

Політика