ukrayina-na-finalniy-stadiyi-pidpisannya-dogovoru-z-investorami-v-zelenu-energetiku

Україна на фінальній стадії підписання договору з інвесторами в “зелену енергетику”

 • 10321 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Україна на сьогодні перебуває на фінальній стадії підписання договору з інвесторами в “зелену енергетику”. Це надасть можливість економити щорічно 6 млрд грн. Про це заявив на засіданні уряду Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

“Ми сьогодні на фінальній стадії підписання договору з інвесторами в зелену енергетику. Такий меморандум, а також надання Енергоатому можливості заключати двосторонні договори з промисловістю, це дуже два важливі кроки по стабілізації ситуації в енергетиці”, - сказав Шмигаль.

За його словами, тарифи на електроенергію для населення не зростуть, державний Енергоатом зможе забезпечувати український бізнес більш дешевою енергією і при цьому заробляти гроші.

“Україні вдасться уникнути міжнародних арбітражів і зберегти репутацію перед міжнародними інвесторами. Це все частина нашої дорожньої карти по виходу з енергетичної кризи… Цей меморандум дасть конкретно для України щорічну економію, починаючи з цього року, 6 млрд грн. За період до 2030 року це більше 2 млрд євро економії для держави Україна у співпраці з інвесторами у відновлювальну енергетику”, - підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, на думку експерта, очікуваний меморандум між виробниками “зеленої” (сонячної, вітрової) електроенергії та урядом збалансує український енергоринок.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Шмигаль підбив підсумки 99 днів роботи уряду

     • 15181 переглядiв

    Росія не запросила Зеленського на парад у Москві 24 червня

     • 15867 переглядiв