ukenru
ukrayina-mozhe-rozshiriti-spivpratsyu-z-kazakhstanom-u-sferi-energetiki

Україна може розширити співпрацю з Казахстаном у сфері енергетики

 • 12717 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. В України є вдалі приклади співробітництва з Казахстаном у сфері вітряної енергетики та потенціал для розширення кооперації в урановій промисловості. Про це заявив віце-прем’єр-міністр-міністр Геннадій Зубко в рамках міжнародної виставки “ЕКСПО-2017” в Астані, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінрегіонрозвитку.

“У нас є вдалі приклади кооперації з Казахстаном в цій сфері (вітряної енергетики - ред.). Це — приклад того, як ефективно використовувати енергію, про яку раніше ми навіть не замислювалися”, — повідомив Г. Зубко.

За словами мініністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, в атомній енергетиці можливе розширення співпраці України з Казахстаном щодо використання технологій в області уранової промисловості і кооперації в цьому напрямку.

“Але при цьому головний реактор для нас — це сонце. І сьогодні ми повинні їм більш активно користуватися”, — заявив Г. Зубко.

Він наголосив, що забезпечення національної енергоефективності є для України пріоритетом.

“Наша мета — зменшення до європейського рівня споживання енергії в житловому секторі та промисловості. Сьогодні Україна прагне зменшити споживання енергії до 50 кВт на 1м² житла. Питання не тільки в тому, де взяти енергію, а й як її зберегти”, — підкреслив посадовець.

Віце-прем'єр-міністр нагадав про перспективи зростання генерації зеленої енергії за рахунок розвитку агропромислового комплексу, зокрема, виробництва біогазу з відходів переробки зерна, валовий збір якого в Украні перевищує 60 млн т на рік.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України 14-го червня продовжив тимчасові надзвичайні заходи в енергетиці України ще на місяць.

Як повідомляв УНН 13 червня, у Казахстані закликали не політизувати ситуацію щодо мапи України без Криму.

Українські Національні Новини

Економіка