ukenru
ukrayina-mozhe-povernuti-30-mln-dolariv-zakordonnikh-aktiviv-ryaboshapka

Україна може повернути 30 млн доларів закордонних активів - Рябошапка

 • 10085 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Україна завдяки співпраці з Латвією може повернути 30 млн доларів закордонних активів. Про це заявив сьогодні на засіданні комітету з питань правоохоронної діяльності Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка, передає кореспондент УНН.

"На цьому тижні Президент говорив про те, що завдяки нашій співпраці разом із компетентними органами Латвії є можливість повернути до України 30 млн доларів, трішки більше 1 млн швейцарських франків, які були арештовані судом у Латвії", - сказав Рябошапка.

За його словами це кошти колишніх високопосадовців, і Україна могла би їх втратити, тому що перед призначенням Рябошапка на посаду Генпрокурора всі кримінальні провадження щодо цього високопосадовця були закриті.

"Скажу відверто, подзвонив колега наш один із уряду, керівник одного з міністерства, сказав мені про це, бо ми цього навіть не знали, ми дуже швидко ці провадження знайшли, відновили. Наразі вони розслідуються, вони в одних руках, консолідовані", - сказав Рябошапка.

Нагадаємо, Україна та Латвія обговорили шляхи пошуків та повернення грошей українських ексчиновників, незаконно вивезених з держави.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП