ukrayina-mozhe-otrimati-vid-mvf-900-mln-storoni-domovilisya-pro-pereglyad-programi-finansuvannya

Україна може отримати від МВФ $900 млн: сторони домовилися про перегляд програми фінансування

 • 124040 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Україна та Міжнародний валютний фонд домовилися про другий перегляд програми в межах Механізму розширеного фінансування EFF. Домовленість відбулася на експертному рівні. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у телеграм-каналі, передає УНН.

Цитата

"У Фонді відзначили наш прогрес у виконанні зобов’язань у межах програми та відданість реформам. Ця домовленість відкриває шлях до отримання траншу в близько 900 млн доларів. Очікуємо, що відповідне рішення буде ухвалене Виконавчою радою МВФ найближчими тижнями", - написав Шмигаль.

Деталі

Прем’єр наголосив, що програма в межах Механізму розширеного фінансування МВФ — це чотирирічна програма загальним обсягом 15,6 млрд доларів, "яка є важливою для підтримки нашої економічної стабільності та відновлення".

Посадовець висловив вдячність партнерам з МВФ та українській команді за послідовну й злагоджену роботу задля успіху та процвітання нашої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді розповіли, скільки очікують отримати від МВФ та ЄС у 2024 році

Водночас голова Нацбанку Андрій Пишний повідомив, що рішення МВФ свідчить про високу оцінку спроможності команди України.

Цитата

"Укотре скажу, що рішення МВФ – це не лише про гроші. Це про те, що Україна має силу, знання, вміння, волю боротися та робити все для збереження економіки та добробуту своїх людей. Це про партнерську підтримку світу та високу оцінку спроможності команди України. Увесь цей тиждень ми обговорювали те, як вона діє у безпрецедентних умовах і досягає результату. Які виклики здолали і які нас чекають попереду", - зазначив керівник НБУ.

За його словами, докладний аналіз МВФ ще раз верифікував оцінки та прогнози української сторони.

Нагадаємо

Місія Міжнародного валютного фонду 6 листопада розпочала роботу щодо проведення другого перегляду виконання Україною програми Механізм розширеного фінансування.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    ППО збила всі ударні дрони росіян, випущені на Київ – КМДА

     • 1982522 переглядiв

    У Польщі затримали українця за перевезення нелегалів

     • 143337 переглядiв

    Армійці рф атакували Нікопольщину: є постраждалі та руйнування

     • 168859 переглядiв

    Вечірня атака на Харківщину: росіяни били з танків та БПЛА

     • 15207 переглядiв