ukrayina-maye-peremogti-u-tsiy-viyni-a-nadati-status-krayini-kandidata-mozhna-za-odin-den-premyer-ministr-latviyi-na-samiti-yes

Україна має перемогти у цій війні, а надати статус країни-кандидата можна за один день, - прем'єр-міністр Латвії на саміті ЄС

 • 181905 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Прем'єр-міністр Латвії на саміті ЄС заявив, що Україна має перемогти у війні проти росії, а також прокоментував вступ України в Європейський союз. Про це повідомляє кореспондент УНН.

Цитата

"Я переконаний у тому, що для того, щоб ми мали безпеку в Європі, значущий мир, росія повинна програти цю війну в Україні. І шлях, яким ми можемо допомогти цьому, є два. Один з них — військова допомога Україні захищатися, щоб відбити атаку росії. І інший аспект — ізолювати російську економіку. І це вся причина, чому ми впроваджуємо санкції", - заявив Кріш'яніс Каріньш.

Деталі

Прем'єр-міністр Латвії підкреслив, для чого ЄС вводить санкції проти росії.

"Ми повинні нагадати собі, чому ми вводимо санкції в першу чергу – це для того, щоб ізолювати російську економіку і ускладнити для росії фінансування своєї військової машини, це атака на Україну.…" - сказав представник Латвії.

Кріш'яніс Каріньш також прокоментував вступ України у ЄС, зазначивши, що статус країни-кандидата можна прийняти за один день.

"Тепер Європа має відкрити свої двері. Статус країни-кандидата не є чимось складним. Це чисто політичне рішення, його можна прийняти за один день. І я вважаю, що в даний момент дуже важливо, щоб ми прийняли це рішення для України та інших країн, які ми хочемо відкрити та включити в європейську демократичну сім’ю", - заявив Прем'єр-міністр Латвії.

Додамо

У понеділок відбувся перший день саміту лідерів ЄС, де вони обговорили шостий пакет санкцій проти росії.

Він включає:

часткове ембарго на російську нафту;

відключення "Сбербанк" від SWIFT;

- заборона роботи на території ЄС ще трьох російських державних ЗМІ;

- накладення санкцій на осіб, відповідальних за військові злочини в Україні.

Нагадаємо

За словами Урсули фон дер Ляєн, Євросоюз до кінця року припинить імпорт до 90% російської нафти.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Укрзалізниця оголосила про евакуаційний потяг на 31 травня

     • 125112 переглядiв

    Окупанти обстріляли місто Оріхів у Запорізькій області

     • 176377 переглядiв