ukenru
ukrayina-maye-naftoprovid-druzhba-yakiy-mozhe-stati-vazhelem-vplivu-na-ugorschinu-minenergetiki

Україна має нафтопровід "Дружба", який може стати важелем впливу на Угорщину – Міненергетики

 • 639177 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. До Угорщини йде окрема нитка нафтопроводу "Дружба", який може стати важелем впливу на Угорщину. Про це під час Київського безпекового форуму заявила надзвичайний і повноважний посол, радниця міністра енергетики України Олена Зеркаль, передає УНН.

Цитата

“У руках України є чудовий важіль — це нафтопровід „Дружба“. Навіть якщо ми дуже цінуємо відносини зі Словаччиною, яка також отримує нафту через „Дружбу“, у Угорщину йде окрема нитка. Було б дуже доречним, якщо б з ним щось трапилося",— зазначила радниця міністра енергетики.

Деталі

За її словами, “апетит Угорщини по фондам Європейського Союзу зростає щодня”. Тому Будапешт вважає, що може вимагати все, що завгодно, аби не зруйнувати європейську єдність.

"І, на мій погляд, дуже би доречно було, якщо би з ним щось сталося. Але, знову-таки, це в руках уряду і Президента - вирішувати політичні питання, чи дійсно ми хочемо говорити з Орбаном тією мовою, яку він розуміє і яку він нав’язує Європейському Союзу, чи ми ще не готові до цього", - наголосила Зеркаль.

Доповнення

УНН писав, що Європейський Союз навряд чи схвалить ембарго російської нафти під час зустрічі лідерів блоку наступного тижня, оскільки Угорщина продовжує виступати проти конкретно цього заходу.

Українські Національні Новини

Політика