ukenru
ukrayina-i-pivnichna-makedoniya-vidkidayut-nayavnist-konfliktu-v-pitanni-vstupu-krayin-do-yes

Україна і Північна Македонія відкидають наявність конфлікту в питанні вступу країн до ЄС

 • 113283 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Влада Північної Македонії повністю підтримує надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС і не погоджується з тими, хто намагається протиставити українську заявку і процес інтеграції їх країни. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з главою МЗС Північної Македонії Буяром Османі, передає кореспондент УНН.

Цитата

«По-перше, Буяр підтвердив, що Північна Македонія повністю підтримує надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС на червневому саміті Європейського Союзу і не погоджується з тими, хто намагається протиставити українську заявку і процес інтеграції Македонії. Ми з Буяром відкидаємо той факт, що є певний конфлікт, що поки не будуть зроблені наступні кроки в європейській інтеграції Північної Македонії, не можна давати статус кандидата Україні», - сказав міністр.

Деталі

По-друге, він повідомив, що домовився з колегою працювати кожен по своїй лінії зі скептиками в Європейському Союзі, а також із партнерами та друзями, які щиро підтримують європейську інтеграцію країн для того, щоб здолати наявні перешкоди і щоб обидві країни рухались вперед на цьому треку.

«Україна повністю підтримує членство Північної Македонії в Європейському Союзі і бажає нашій дружній країні якнайшвидше увійти до складу цього об'єднання», - додав Кулеба.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте раніше висловив думку, що імовірність того, що Україна невдовзі стане кандидатом у члени Євросоюзу, невелика. Зокрема, з його слів, це «було б несправедливо» стосовно країн Західних Балкан, які набагато довше чекали на кандидатство на вступ до ЄС.

За повідомленнями, Греція та Кіпр підтримують членство України в ЄС, але виступають проти прискорення цього процесу, як запропонували кілька східноєвропейських країн. У цьому контексті вони згадують про європрагнення Західних Балкан.

У відповідь у Міністерстві закордонних справ назвали несправедливим прив‘язувати надання Україні статусу кандидата в члени ЄС до прогресу в інтеграції Західних Балкан.

Українські Національні Новини

Політика