ukenru
ukrayina-i-biznes-torik-realizuvali-proektiv-na-14-8-mlrd-yevro

ЄС і бізнес торік домовилися про проекти на 14,8 млрд євро (виправлено)

 • 7418 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Минулого року в Євросоюзі було укладено 42 угоди у формі державно-приватного партнерства на суму близько 14,8 млрд євро. Україні ж для такого бракує законодавства. Про це сказав під час міжнародної конференції, присвяченої впровадженню державно-приватних партнерств, заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Михайло Тітарчук, передає кореспондент УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укравтодорі розповіли, де знайдуть кошти на будівництво нових доріг

"У ЄС за 2017 рік було укладено 42 угоди у формі державно-приватного партнерства на суму близько 14,8 млрд євро. Найбільш масштабними угодами ДПП було будівництво та експлуатація автомагістралей", - сказав Тітарчук.

Водночас, за його словами, в Україні ж протягом всієї незалежності укладено лише 159 подібних угод, з яких жодна не відповідала міжнародній практиці.

"Тому що було законодавство застаріле, корумповане і не врегульоване. У нас немає жодного договору по формі державно-приватного партнерства або концесії. В цьому і проблема. Тому уряд і розробив новий законопроект про концесії. Перше читання він пройшов у квітні, наразі очікуємо на друге читання", - уточнив заступник голови МЕРТ.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Омелян запропонував передавати стратегічні морські порти у концесію.

У попередній версії новини "Україна" замість "ЄС" було вказано невірно. Новину доповнено додатковою інформацією.

Українські Національні Новини

Економіка