ukenru
ukrayina-gotuye-vidpovid-na-skandalnu-stattyu-der-spiegel-pro-rosiysku-sferu-vplivu

Україна готує відповідь на скандальну статтю Der SPIEGEL про російську "сферу впливу"

 • 17842 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. У Посольстві України в Німеччині прийняли рішення відреагувати на статтю, оприлюдненої 9 травня німецьким виданням Der SPIEGEL, автор якої закликає Німеччину прийняти російську "сферу впливу", разом з її політикою щодо України. Про це у відповідь на запит повідомили УНН у Посольстві.

"Звісно, цей матеріал ми одразу після появи у друкованому виданні опрацювали, його автори – ціла група кореспондентів Шпігель, у тому числі спецкореспондент у Москві, з деякими маємо добрі робочі контакти і ведемо відповідну роботу. Посол прийняв рішення відреагувати на згадану Вами тезу", - зазначили в дипустанові.

Крім того, за інформацією Посольства, відповідна реакція Посла наразі готується.

Як повідомляв УНН, популярне німецьке видання Der SPIEGEL у статті 9 травня закликало уряд Німеччини прийняти російську "сферу впливу", включаючи Україну та Грузію. Автор матеріалу пропонує "зрозуміти точку зору Росії".

За словами автора, Німеччина не може запропонувати такого офіційного визнання, але "має сенс де-факто враховувати ці інтереси".

"Доля України показує, що Заходу марно продовжувати наполягати на своїх принципах, коли він не може захистити їх від безпринципної Росії. Берлін потребує реальний політичний підхід, коли справа доходить до Москви", - сказано в статті.

Українські Національні Новини

Політика