ukrayina-gotova-do-legalizatsiyi-medichnogo-kanabisu-vzhe-tsogo-misyatsya-bloomberg

Україна готова до легалізації медичного канабісу вже цього місяця - Bloomberg

 • 70048 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Україна готова до легалізації медичного канабісу вже цього місяця, повідомило 6 листопада Bloomberg, передає УНН.

Деталі

"Російське вторгнення завдало величезних страждань Україні, і десятки тисяч військових і цивільних осіб страждають від поранень і посттравматичного стресового розладу. На цьому тлі країна готова легалізувати медичну марихуану вже цього місяця, намагаючись запропонувати своїм ветеранам деяку потенційну допомогу", - повідомляє Bloomberg.

Видання зауважує, що дискусії в Україні щодо канабісу прискорилися після початку війни та досягли кульмінації в липні, коли парламент у першому читанні ухвалив закон, що дозволяє використовувати його в медичних цілях.

"Остаточне обговорення законопроекту може відбутися на наступному засіданні парламенту, повідомив Bloomberg у телефонному інтерв'ю голова комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький. За словами двох депутатів, сесія призначена на початок листопада. Точний розклад парламентських засідань не розголошується з міркувань безпеки. Один із законодавців сказав, що закон може бути ухвалений цього місяця", - зазначає Bloomberg.

В інтерв'ю депутат з комітету з питань охорони здоров'я Ольга Стефанишина зазначила, що законопроект "особливо важливий зараз, коли наша країна перебуває в активній фазі війни, щоб полегшити біль від бойових поранень та покращити психологічний стан у той час, коли багато українців перебувають у стресі".

Доповнення

Згідно з липневим опитуванням Центру Разумкова, на яке посилається Bloomberg, громадська підтримка ініціативи розділилася: 37% проти і 35% – за. Похибка становила 2,3%.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ворог атакує Херсон із самого ранку, була пожежа - ДСНС

     • 79552 переглядiв

    У російському таганрозі стався вибух біля аеропорту: що відомо

     • 90371 переглядiв