ukenru
ukrayina-eksportuvala-4-7-mln-tonn-produktsiyi-zernovim-koridorom-vidpravlyaye-sche-8-suden

Україна експортувала 4,7 млн тонн продукції "зерновим коридором": відправляє ще 8 суден

 • 166048 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Україна експортувала вже 4,7 млн тонн агропродукції "зерновим коридором", сьогодні з українських портів виходять ще 8 суден. Про це повідомляє Мінінфраструктури, пише УНН.

Цитата

"З початку роботи зернового коридору 211 суден вивезли 4,7 млн тонн української агропродукції до країн Азії, Європи та Африки", - повідомили у відомстві.

"Сьогодні з портів Одеси та Чорноморська відправляться 8 суден, на борту яких 131,3 тис. тонн агропродукції", - додали у міністерстві.

Деталі

Продовольство призначене для країн Африки, Азії та Європи.

Станом на 10:00 6 суден вже вийшли з портів, об’єднавшись в караван, а ще два чекали на свою чергу.

Доповнення

Україна, ООН, Туреччина та росія підписали 22 липня угоду (Україна і рф окремо), спрямовану на забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів ("Одеса", "Чорноморськ", "Південний"), які були заблоковані рф після вторгнення москви 24 лютого.

Україна та росія є великими експортерами зерна, і блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно з зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження вперше з 24 лютого зайшло в порт на Одещині 6 серпня. Тож, коридор запрацював в обидва боки.

Українські Національні Новини

Економіка