ukenru
ukrayina-aktivno-pratsyuye-nad-pochatkom-spilnogo-virobnitstva-zbroyi-z-ssha-zelenskiy

Україна активно працює над початком спільного виробництва зброї з США - Зеленський

 • 11486 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Україна активно працює над тим, аби розпочати зі Сполученими Штатами Америки спільне виробництво зброї. Про це під час вечірнього звернення заявив президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Цитата

“До речі, активно рухаємося зі Сполученими Штатами щодо спільного виробництва зброї. Під час мого візиту у Вашингтон ми домовилися з Президентом Байденом про цілком конкретні речі, які можемо зробити разом. І це точно посилить і американців, і українців, і наших партнерів. Спільне виробництво завжди посилює”, – заявив глава держави.

За його словами, у грудні цього року відбудеться спеціальна конференція української та американської промисловості, урядовців та інших державних діячів – усіх тих, хто організовує забезпечення нашої оборони.

“Доволі потужну подію готуємо – у розвиток Форуму оборонних індустрій, який відбувся у вересні. Тепер – форум у Вашингтоні та відповідна робота з озброєнням як в Україні, так і в Америці. Я дякую Сполученим Штатам – і Президенту Байдену, і його команді, Конгресу – обом партіям, які підтримують нас”, - розповів Володимир Зеленський.

Деталі

Разом з тим глава держави подякував Фінляндії за 20 пакет військової допомоги.

“Вже 20 пакетів підтримки ми отримали саме від Фінляндії. Усі вони посилюють не лише нас, а весь східний фланг Європи. Бо, коли Україна міцна й незалежна, уся Європа може почуватися захищеною від російської агресії”, - наголосив Зеленський.

Доповнення

Окремо президент України прокоментував ситуацію щодо тривалих повітряних тривог через зліт російських винищувачів — носіїв ракет “Кинджал”.

“Дав сьогодні окреме доручення Міністерству оборони та Генеральному штабу щодо реагування на носіїв “кинджалів”, які зупиняють нашу країну на години через повітряну тривогу. Наш рівень ППО й загалом готовність до ракетних загроз дає змогу дещо осучаснити реагування – без непотрібних зупинок країни. Це важливо для мільйонів наших людей. Я очікую відповідних пропозицій”, — заявив Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

Також президент розповів про нараду з урядовцями, які відповідають за освітній напрямок.

“Ми проговорили також і все, що потрібно для зміцнення професійно-технічної освіти в Україні. Все це дуже конкретно. І стипендії гарантуємо студентам – також шукаємо можливість, щоб їх підвищити. І на відбудову університетів, які були пошкоджені або зруйновані російськими ударами, ми ресурс знайдемо”, - запевнив глава держави.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський провів Ставку, де він дав доручення запропонувати рішення, щоб вильоти ворожих носіїв "кинджалів" не паралізували країну на години, а також обговорювалося питання забезпечення Сил оборони наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив заяву про ситуацію на лівобережжі Херсонщини: подякував воїнам за рух уперед

Українські Національні Новини

Політика