ukrainskyi-rynok-popovnytsia-valiutoiu-zavdiaky-eksportu-ta-nadkhodzhenniam-vid-ssha-pyshnyi

Український ринок поповниться валютою завдяки експорту та надходженням від США – Пишний

 • 13062 переглядiв

Голова НБУ Андрій Пишний повідомив про очікуване збільшення валютних надходжень в Україну. Це пов'язано з продажем нового врожаю та очікуваними $3,9 млрд від США наступного тижня.

В Україну почне надходити більше валюти, оскільки здійснюватиметься продаж нового врожаю; також йдеться про майже 4 млрд доларів від Сполучених Штатів Америки.

Пише УНН із посиланням на повідомлення голови Національного банку Андрія Пишного, яке він опублікував у Facebook.

Деталі

Прагнемо забезпечити такий стан валютного ринку, який дасть змогу зберігати контроль над інфляційними очікуваннями та досягти цілі з інфляції на прогнозному горизонті. Наразі існують усі передумови для стійкої ситуації на валютному ринку. Незабаром почне надходити валюта від продажу нового врожаю, а морський коридор дає змогу активно експортувати агропродукцію та інші товарні групи. Також ми очікуємо надходження $3,9 млрд від Сполучених Штатів Америки вже наступного тижня. Рівень міжнародних резервів залишатиметься достатнім для забезпечення стійкої та контрольованої ситуації на валютному ринку. 

– написав Пишний.

Він також додав, що у 2025–2026 роках темпи зростання реального ВВП пришвидшаться до 4–5%.

Нагадаємо

УНН передавав, що міжнародна фінансова підтримка дозволить уряду профінансувати дефіцит бюджету та підтримати резерви НБУ. Очікується, що партнери нададуть Україні близько 38 млрд дол. США у 2024 році та 31 млрд дол. США у 2025 році.

Консультації щодо технічних деталей передачі Україні коштів із заморожених російських активів вже розпочалась – Пишний21.06.24, 15:42

Популярні

Новини по темі

Вбивство Фаріон: в МВС заявили, що зброю ще не знайшли

 • 11021 переглядiв