ukrainska-silskohospodarska-infrastruktura-staie-mishenniu-putina-baiden-z-nahody-90-i-richnytsi-holodomoru

Українська сільськогосподарська інфраструктура стає мішенню путіна – Байден з нагоди 90-ї річниці Голодомору

 • 43144 переглядiв

Президент США Джо Байден порівняв сьогодні дії путіна з політикою сталіна, який організував Голодомор 1992-33 років. За словами Байдена, нинішні дії росії загрожують економіці України та глобальній продовольчій безпеці.

Як і у 1932-33 роках сільськогосподарська інфраструктура України знову стає мішенню. Цього разу путіна, у рамках його прагнення до завоювання та влади над Україною. Про це йдеться у зверненні президента США Джо Байдена з нагоди 90-ї річниці Голодомору, яке опубліковане на сайті Білого дому, пише УНН.

Ми відзначаємо урочисту річницю Голодомору, коли хоробрий народ України продовжує боронити свою свободу та суверенітет України від жорстокої загарбницької війни росії. Дев’яносто років тому нелюдська політика йосипа сталіна та радянського режиму створила "голодну смерть". Мільйони українців — чоловіків, жінок і дітей — постраждали і померли від голоду в 1932-1933 роках через штучний голод. 

– йдеться у зверненні Байдена.

Президент США також підкреслює, що політику сталіна нині наслідує путін, який намагається знищити українське сільське господарство, портову інфраструктуру та світову продовольчу безпеку

Сьогодні українська сільськогосподарська інфраструктура знову стає мішенню — цього разу володимиром путіним у рамках його прагнення до завоювання та влади. російські сили прагнуть знищити економіку та незалежність України, навмисно завдаючи шкоди полям і руйнуючи українські зерносховища та порти. Це не просто атака на економічну безпеку України, це цинічний напад на продовольчу безпеку всюди. путін завдає шкоди найуразливішим громадам світу заради прибутку росії.

- додає Байден.

У пам’ять жертв Голодомору Байден пообіцяв підтримувати Україну у її боротьбі проти рф.

У цю річницю ми пам’ятаємо та вшановуємо всіх тих, як минулих, так і теперішніх, хто пережив такі труднощі та хто продовжує боротися проти тиранії. Ми також знову зобов’язуємося запобігати стражданням, захищати фундаментальні свободи та реагувати на порушення прав людини, коли б і де б вони не відбувалися. Ми єдині з Україною.

 - підсумував Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору: Зеленський, Залужний та іноземні гості взяли участь в офіційних заходах

Захар Подкидишев

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Велика пожежа охопила ринок у Хмільнику на Вінниччині

     • 38595 переглядiв

    Обленерго готуються до негоди з посиленим режимом роботи

     • 39029 переглядiв