ukrainska-delehatsiia-u-ssha-zustrilasia-zi-spikerom-palaty-predstavnykiv-dzhonsonom

Українська делегація у США зустрілася зі спікером Палати представників Джонсоном

 • 32100 переглядiв

Українська делегація зустрілася зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном, обговоривши значний пакет американської допомоги Україні.

Українська делегація у складі голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, міністра оборони Рустема Умєрова, керівника ОП Андрія Єрмака та посла України у США під час перебування з візитом в Америці зустрілися із спікером Палати представників США Майка Джонсона. Про це під час національного телемарафону Єдині Новини повідомила пані посол України Оксана Маркарова, передає УНН.

Деталі

Маркарова відзначила, що зустріч із Джонсоном була дуже теплою у продуктивною.

Вона уточнила, що пакет допомоги Україні від США перебуває на розгляді як у Сенаті, так і в Палаті представників.

Той пакет, який ми очікуємо, який буде проголосований, у якому буде суттєва допомога Україні – збройна, фінансова та гуманітарна – до нього додалась ще одна частина. Це питання південного кордону США. Це питання, яке стосується внутрішньої політики Сполучених Штатів. Це і є зараз найбільш гаряча та обговорювана тема

уточнила Маркарова.

Пані посол відзначила, що питання виділення зброї Україні вже не дискутується, воно має двопартійну підтримку. Також не порушується питання виділення Україні великої бюджетної допомоги.

Дійсно активно обговорювалось, чи потрібна нам така велика бюджетна допомога, чи може її треба скоротити. На сьогоднішній день позитивно і цей текст ми побачили в Сенаті, що всі ці цифри не тільки не зменшені, але й деякі з них збільшені в пропозиції

сказала Маркарова.

Однак вона наголосила, що американські законодавці не знайшли спільної позиції щодо південного кордону США.

Нагадаємо

У вівторок, 5 грудня, стало відомо, що голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, міністр оборони Рустем Умєров та керівник ОП Андрій Єрмак прибули з візитом до США.

Популярні

Новини по темі

На Хмельниччині вибухи, працює ППО

 • 34451 переглядiв

До США з візитом прибули Стефанчук, Умєров і Єрмак

 • 29725 переглядiв