ukrainska-delehatsiia-u-ssha-zustrilas-z-derzhsekretarem-blinkenom-ta-ministrom-oborony-ostinym-hovoryly-pro-vyrobnytstvo-zbroi-ta-posylennia-ppo

Українська делегація у США зустрілась з держсекретарем Блінкеном та міністром оборони Остіним: говорили про виробництво зброї та посилення ППО

 • 29977 переглядiв

У межах візиту до США керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та міністр оборони Рустем Умєров провели зустріч із державним секретарем США Ентоні Блінкеном та головою Пентагону Ллойдом Остіним. Про це УНН повідомляє із посиланням на Офіс Президента. 

Деталі 

Єрмак подякував Ентоні Блінкену за всю потужну допомогу, яка надається Україні з початку повномасштабного вторгнення росії. Зокрема, це майже 45 млрд дол. оборонної допомоги та 22,9 млрд дол. бюджетної підтримки. 

Також голова Офісу Президента  відзначив організацію конференції оборонних індустрій, яка триває цими днями у Вашингтоні. За його словами, форум дасть старт активній двосторонній військово-технічній співпраці між двома країнами. Як зазначається,  українські оборонні компанії  за підтримки американських партнерів здатні виробити принципово кращі зразки зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і США підписали меморандум про спільне виробництво та обмін технічними даними

Сторони також обговорили необхідність підтримки макрофінансової стабільності України. Єрмак висловив сподівання, що Конгрес США невдовзі ухвалить усі необхідні рішення.

Також говорили про перебіг переговорів щодо безпекових гарантій для України на шляху до НАТО. Керівник Офісу Президента висловив сподівання, що незабаром розпочнеться предметне обговорення пропозицій американської сторони щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки для нашої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім оголосив про зміцнення співпраці США та України у виробництві зброї

Учасники української делегації поінформували Ллойда Остіна про ситуацію на полі бою та нагальні потреби українських захисників, зокрема в бронетехніці, бойових машинах розмінування, артилерійських системах та боєприпасах до них, ракетах великої дальності, бойовій авіації. Окрему увагу було приділено необхідності розбудови системи фортифікаційних споруд.

Також під час зустрічі було наголошено на важливості подальшого посилення протиповітряної оборони України, критичної інфраструктури та маршрутів "зернового коридору".

Майбутнє України – в НАТО. Тож наша мета та завдання — привести Сили оборони у відповідність до принципів та стандартів Альянсу

- зазначив Рустем Умєров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ : Сенат США заблокував законопроект про допомогу Україні

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі