ukraini-potribna-dostatnia-dalekobiinist-shchob-zakhyshchatysia-vid-tysku-rf-na-kliuchovykh-napriamkakh-zelenskyi

Україні не потрібно було б заходити на Курщину, якби партнери зняли обмеження на застосування зброї на території рф - Зеленський

 • 34426 переглядiв

Президент закликав партнерів надати Україні далекобійну зброю для захисту від російської агресії. Він наголосив, що зволікання з цим питанням фактично підтримує наступальний потенціал росії.

Ситуація на Донеччині є такою, що подальше зволікання партнерів із далекобійністю для України де-факто стає чи не найбільш вагомою опорою російського наступального потенціалу. Про це заявив Президент Володимир Зеленський на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України "Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога", передає УНН.

"Якби партнери зняли всі наявні обмеження на застосування зброї на території Росії, то ми не потребували б фізичного заходу, зокрема, на Курщину заради захисту наших українських громадян у прикордонні та знищення російського потенціалу агресії. Але поки що ми не можемо застосовувати всю наявну в нас зброю та знищувати російських терористів там, де вони є", - сказав Зеленський.

Він вкотре наголосив, що російські військові бази й російські військові аеродроми, російська логістика та інші військові об’єкти, чиє існування дає змогу Путіну ухилятися від пошуку миру, є цілком справедливими цілями для Сил оборони.

"І кожен має розуміти, що це важливо з погляду всіх напрямків бойових дій і захисту від усіх форм російської терористичної активності. Нам потрібна достатня далекобійність, щоб захищати Україну від російських ракет і керованих авіабомб, від перекидання російських військ і тиску окупанта на ключових фронтових напрямках", - скакав Зеленський.

США блокують дозвіл Британії на використання Storm Shadow Україною по території рф – The Times17.08.24, 14:00

Президент зазначив, що зараз між цією залою та Покровським, а також Торецьким напрямком, де тривають найбільш жорсткі російські штурми, близько двох сотень кілометрів.

"Тут ви не чуєте гуркоту артилерії та наближення ворожих дронів. Але ви повинні відчувати і тут, і в столицях вашої роботи, що Україну відділяє від зупинки просування російської армії на фронті тільки одне рішення, якого ми очікуємо від партнерів. І це рішення щодо далекобійності. Зараз це ключове захисне рішення, яке повинне підтримати наших воїнів. І це стосується роботи передусім наших дипломатів, вас та інших представників України в Америці, у Великій Британії, у Франції, у Німеччині й також у тих країнах, які здатні самі або впливаючи на партнерів розв’язати питання щодо далекобійності", - сказав Зеленський.

Британія показувала лідерство у підтримці України, але темпи сповільнились - Зеленський17.08.24, 19:55

Зеленський наголосив, що формат реагування Путіна на операцію в Курській області доводить, що немає жодної раціональної причини не давати Україні бути справді міцними, справді далекобійними.

"А ситуація на Донеччині є такою, що подальше зволікання партнерів із далекобійністю де-факто стає чи не найбільш вагомою опорою російського наступального потенціалу", - заявив Президент.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні чутно вибухи - ЗМІ

     • 29219 переглядiв

    Окупована Ялта частково знеструмлена через аварію: що відомо

     • 11188 переглядiв