ukraini-dozvolyly-zbilshyty-import-elektroenerhii-z-yevropy-do-1700-mvt

Україні дозволили збільшити імпорт електроенергії з Європи до 1700 МВт

 • 39222 переглядiв

Україна зможе імпортувати до 1700 МВт електроенергії з Європи. Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Посилюємо енергетичну стійкість України. Українська енергомережа об’єдналася з європейською ще в березні 2022 року. Ми отримали "енергетичний безвіз", але на цьому наша енергетична інтеграція з Європою не зупинилася. Сьогодні регіональна група ENTSO-E (мережа операторів системи передачі електроенергії) в Брюсселі ухвалила рішення про переведення України з тимчасового режиму на постійну синхронізацію 

- написав Шмигаль.

Додамо

Крім того, за його словами, ухвалено рішення, завдяки якому Україна зможе імпортувати до 1700 МВт електроенергії з Європи.

"Це додаткові 500 МВт, які допоможуть нам покрити можливий дефіцит взимку! Розширюємо наші енергетичні можливості. Протидіємо російським варварам, які хочуть занурити нас у темряву. Дякуємо європейським партнерам за підтримку. Об’єднані для перемоги України", - зазначив Шмигаль.

Доповнення

Секретар РНБО заявив, що найближчим часом Україна отримає нові протиповітряні засоби, які допоможуть захищати об’єкти інфраструктури.

Анна Мурашко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В Міноборони України та ЗСУ запровадили вже 280 стандартів НАТО

     • 28806 переглядiв