ukenru
ukrainegate-dzhuliani-vidmovivsya-spivpratsyuvati-z-kongresom-schodo-impichmentu-trampa

Ukrainegate: Джуліані відмовився співпрацювати з Конгресом щодо імпічменту Трампа

 • 8332 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Особистий адвокат президента США Руді Джуліані повідомив у вівторок демократам, що не візьме участі у розслідуванні в рамках процедури імпічменту Дональда Трампа. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter, опублікувавши також відповідь свого адвоката Джона Сейла на запит Палати представників, передає УНН.

"Я не буду брати участь у незаконному, неконституційному і безпідставному" розслідуванні імпічменту", - написав Джуліані.

Згідно із заявою, викладеною адвокатом у листі, виклик Джуліані до суду "є надмірним, незаконно обтяжливим і вимагає документів, що виходять за рамки законного розслідування".

Нагадаємо, процедура імпічменту була запущена на ґрунті тверджень про те, що президент США Дональд Трамп у липневому телефонній розмові тиснув на Зеленського з метою спонукати Київ побічно допомогти главі вашингтонської адміністрації переобратися на другий термін у 2020 році. Американський лідер нібито домагався початку розслідування дій сина колишнього американського віце-президента Джозефа Байдена в Україні в обмін на надання фінансової та військової допомоги Вашингтона Києву.

У кінці вересня спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила на підставі таких підозр про початок процедури імпічменту республіканця Трампа. Демократ Байден вважається найбільш вірогідним конкурентом Трампа на майбутніх у наступному році в США виборах.

Білий дім оприлюднив розшифровку телефонної розмови, у якій, зокрема, Трамп згадав розслідування проти свого політичного опонента Джо Байдена. Ще пізніше у Конгресі опублікували текст скарги інформатора на розмову Трампа із Зеленським.

Українські Національні Новини

Новини Світу