ukraina-zaluchyt-vid-yebrr-150-mln-yevro-dlia-pidtrymky-ukrenerho-v-opaliuvalnyi-sezon

Україна залучить від ЄБРР 150 млн євро для підтримки "Укренерго" в опалювальний сезон

 • 26177 переглядiв

Україна отримує від ЄБРР 150 млн євро на підтримку "Укренерго" та забезпечення стабільного енергопостачання протягом опалювального сезону.

Для сталого проходження опалювального сезону Україна домовилась залучити від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) 150 мільйонів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише УНН

Україна залучить від ЄБРР 150 млн євро для підтримки НЕК "Укренерго" в проходженні опалювального сезону. Підписали сьогодні відповідні угоди

- написав Шмигаль у Telegram.

За його словами, кошти від  ЄБРР - вагомий внесок в українську енергетичну безпеку та стабільне енергоживлення українських споживачів.

Також, прем'єр повідомив, що у співпраці з ЄБРР реалізуються проєкти комплексної відбудови та відновлення українських магістральних мереж.

"Вдячні ЄБРР, особисто пані президенту Оділь Рено-Бассо та всім нашим партнерам за підтримку енергетичного сектору України", - наголосив він.

Доповнення

НЕК "Укренерго" стала повноправним членом Асоціації Європейської мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E. Це означає, що Україна стала невід’ємною частиною "енергетичного Євросоюзу"

Тетяна Краєвська

Економіка

    Популярні

    Новини по темі