ukraina-vidkryla-svii-pavilion-na-poliakh-klimatychnoho-samitu-sor28-ta-doiednalasia-do-deklaratsii-samitu

Україна відкрила свій павільйон на полях Кліматичного саміту СОР28 та доєдналася до Декларації саміту

 • 31375 переглядiв

На Конференції ООН зі зміни клімату COP28 у Дубаї офіційно розпочав роботу український павільйон. Про це повідомили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що мета відкриття павільйону – показати стійкість та боротьбу України з ворогом та кліматичною кризою.

Цього року мова буде йти про катастрофічні наслідки підриву Каховської ГЕС. Розповідаємо про нашу боротьбу з екологічними викликами через війну. Сподіваюсь наступного року на СОР ми будемо говорити лише про кліматичні здобутки та зелене відновлення країни

− сказав міністр захисту довкілля Руслан Стрілець.

У Міндовкілля також зазначили, що Україна приєдналася до Декларації COP28 з питань клімату, допомоги, відновлення та миру, для запуску якої об'єдналися представники понад 120 країн. Заступниця міністра Вікторія Киреєва зазначила, що важливо продемонструвати те, що Україна є активним гравцем кліматичного порядку денного та залучити країни до партнерства та підтримки нашого суверенітету та нашого кліматичного курсу.

Нагадаємо

30 листопада у Дубаї розпочався щорічний кліматичний саміт. У ньому беруть участь десятки тисяч делегатів з 200 країн, серед них політики, дипломати, бізесмени та фінансисти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кліматичному саміті COP28 обговорюють програми підтримки нафтодобувних країн, які втратять доходи під час енергетичного переходу

Анастасія Рябоконь

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі