ukraina-tsoho-roku-otrymala-vzhe-16-mlrd-dol-zovnishnoho-finansuvannia-do-biudzhetu-ochikuie-shche-22-mlrd-dol-minfin

Україна цього року отримала вже 16 млрд дол. зовнішнього фінансування до бюджету, очікує ще 22 млрд дол. - Мінфін

 • 15648 переглядiв

Цього року Україна вже отримала $16 млрд зовнішнього фінансування для державного бюджету, і ще $22 млрд очікується до кінця року, загалом $42,5 млрд допомоги від міжнародних партнерів.

Україна цього року отримала у державний бюджет уже 16 млрд дол. зовнішнього фінансування, до кінця року очікується ще 22 млрд дол. Про це повідомили у п'ятницю у Мінфіні за підсумками засідання з координації зусиль щодо роботи з міжнародними партнерами у межах Багатосторонньої координаційної платформи донорів, пише УНН.

У поточному році до держбюджету вже надійшло 16 млрд доларів США зовнішнього фінансування, до кінця року очікується ще 22 млрд доларів США

- повідомили у Мінфіні.

Міністр фінансів Сергій Марченко під час засідання окреслив актуальні завдання для української сторони в межах Платформи. 

"За півтора роки функціонування Платформи вже маємо вагомі результати, зокрема у залученні необхідної бюджетної допомоги у 2023 році (42,5 млрд доларів США) та запевнення у збереженні допомоги у 2024 році", - зазначив міністр фінансів. 

Серед обговорених тем:

  • Подальша робота з донорами для забезпечення бюджетних потреб у 2024-2025 роках. Збереження прозорої та підзвітної співпраці з донорами. Уряд, як вказано, регулярно забезпечує надання всієї інформації про використання в Україні коштів донорів.
  • Підготовка єдиного переліку проєктів швидкого відновлення, визначення пріоритетності для ефективного залучення донорської підтримки. 
  • Продовження реалізації реформи управління публічними інвестиціями у співпраці з міжнародними партнерами, у тому числі у межах Платформи. Реформа передбачає чітке визначення та стратегічне планування публічних інвестицій на середньострокову перспективу і їх максимальну інтеграцію у бюджетний процес.
  • Системне оновлення Матриці реформ у координації з іншими міністерствами та центральними органами виконавчої влади. "Міністерство фінансів України найближчим часом презентує оновлені результати за підсумками першого півріччя 2024 року", - повідомили у Мінфіні.
  • Робота з донорами у межах Платформи для посилення підтримки приватного сектору, зокрема через гарантії, страхування ризиків, експортне кредитування.

Шмигаль про доступ до коштів у межах програми Ukraine Facility: маємо якнайшвидше сформувати єдиний список проєктів11.07.24, 18:20

Популярні

Новини по темі