ukraina-ta-yaponiia-obhovoryly-mozhlyvist-ukladennia-uhody-shchodo-ekstradytsii

Україна та Японія обговорили можливість укладення угоди щодо екстрадиції

 • 17146 переглядiв

Генпрокурор України та міністр юстиції Японії розпочали діалог щодо укладення міжурядової угоди про правову допомогу та екстрадицію. Японія також готова допомогти Україні з реформуванням цивільного процесуального кодексу.

Генеральний прокурор Андрій Костін та міністр юстиції Японії Рюджі Коїдзумі обговорили можливість укладення угоди між урядами щодо міжнародно-правової допомоги та можливої екстрадиції. Про це повідомив Костін під час спільного брифінгу з міністром юстиції  в Києві, передає кореспондент УНН.

"Ми розпочали сьогодні діалог щодо розширення можливості нашого міжнародного правового співробітництва. Сьогодні ми обговорили можливість укладення угоди між урядами України та Японії щодо міжнародно-правової допомоги та можливої екстрадиції. Це тільки початок цього діалогу", - розповів Костін.

За його словами, на даному етапі співробітництва України та Японії -  це важливий крок на зустріч задля оперативно обміну інформацією.

"Він передбачає в тому числі участь інших міністерств та відомств, але ми розуміємо, що на даному етапі співробітництва наших держав – це важливий крок на зустріч задля того, щоб ми могли оперативно обмінюватися інформацією, і в тому числі разом запобігати вчиненню злочинів, які мають транснаціональний характер, транскордонний характер, а таких злочинів наразі вчиняється дуже багато. В тому числі ми можемо говорити про незаконне постачання технологій, або предметів подвійного застосування. Тому цей діалог розпочатий", - сказав Костін.

Україна та Японія підписали меморандум про співпрацю у сфері права05.08.24, 16:52

Міністр юстиції Японії розповів, що вони отримали від України запит щодо реформування цивільного процесуального кодексу.

"Ми отримали запит від Міністерства юстиції України щодо реформування цивільного процесуального кодексу, покращення прозорості застосування законів, а також посилення інституційної спроможності. Міністерство юстиції Японії сподівається, що ми зможемо надати максимальну допомогу спираючись на те, що вже було зроблено", - сказав Коїдзумі.

Також він заявив, що 6 грудня цього року відбудеться судова конференція на яку Японія хоче запросити чиновників високого рівня з України для того, щоб мати предметнішу розмову.

Україна отримає кредит на 3,3 млрд доларів від Японії, який погасять доходами від заморожених активів рф – ЗМІ17.07.24, 17:20

Популярні

Новини по темі

Золото впало в ціні на понад 2% на волатильному ринку

 • 16490 переглядiв