ukraina-ta-italiia-domovylys-pro-spivpratsiu-u-rozvytku-vidnovliuvanoi-enerhetyky

Україна та Італія домовились про співпрацю у розвитку відновлюваної енергетики

 • 40406 переглядiв

Міністерство енергетики України та Міністерство навколишнього середовища і енергетичної безпеки Італії підписали меморандум про співпрацю у розвитку відновлюваної енергетики. Про це повідомили у пресслужбі Міненергетики України,  передає УНН.

Деталі

Відповідний документ підписали заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук і віце-міністр міністерства навколишнього середовища Італії Ванніа Ґава у межах Конференції ООН зі зміни клімату COP28, що триває у Дубаї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США перерахують до Фонду підтримки енергетики України 23 млн євро - Міненергетики

Зелений перехід і розвиток відновлюваної енергетики визначені одними з ключових завдань Енергетичної стратегії України до 2050 року, яку було презентовано міністром енергетики Германом Галущенком. Поглиблення співпраці у цих галузях з нашими італійськими партнерами має важливе значення для України, і ми раді сьогодні укласти відповідний меморандум

 - зазначила Світлана Гринчук.

Сторони домовилися про співпрацю у сфері енергетичного переходу та ВДЕ. Зокрема під час повоєнного відновлення і відбудови України задля досягнення цілей декарбонізації всього енергосектору.

Доповнення 

Меморандум передбачає співпрацю у таких сферах інтересів:

- передача технологій та розбудова потенціалу у секторі відновлюваної енергії та енергоефективності;- обмін найкращими практиками та знаннями в енергетичному переході та інноваційних технологіях у процесі декарбонізації;

- прискорення розгортання та використання відновлюваного водню, екологічно чистого біогазу та біометану;

- посилення участі громадськості та обмін передовим досвідом в управлінні енергетичною системою, включно з  редакцією Національного енергетичного та кліматичного планів (NECP).

Нагадаємо

Понад 20 країн підтримали Декларацію COP28 про збільшення потужностей ядерної енергетики втричі до 2050 року, визнаючи ключову роль ядерної енергетики в досягненні глобальних нульових викидів парникових газів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряди і компанії з 34 країн передали Україні майже 6 тисяч тонн допомоги для енергетики

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    лукашенко поїхав до Китаю на зустріч з Сі Цзіньпіном

     • 38839 переглядiв