ukraina-ta-avstriia-obhovoriuiut-yadernu-bezpeku-ta-pidtrymku-ukrainskoho-enerhosektoru

Україна та Австрія обговорюють ядерну безпеку та підтримку українського енергосектору

 • 47253 переглядiв

Міністр енергетики України Галущенко та посол Австрії Бенчіо зустрілися, щоб обговорити ядерну безпеку та енергетичне співробітництво. Вони підкреслили глобальні проблеми ядерної безпеки, і Україна подякувала Австрії за фінансування місії МАГАТЕ.

 Міністр енергетики Герман Галущенко обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Арадом Бенкьо питання забезпечення ядерної безпеки та підтримку енергосектору. Про результати їхніх перемовин повідомили в Міністерстві енергетики, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що на зустрічі Галущенко та Бенкьо обговорили співпрацю на міжнародному рівні задля гарантування ядерної безпеки. Зокрема йшлося про важливість діяльності робочої групи "Президентська Формула миру: радіаційна та ядерна безпека", до якої долучена і Австрія.

На зустрічі також обговорювалося поглиблення співпраці у відновлюваній енергетиці та розвитку розподіленої генерації.

 Це не питання війни росії проти України, це питання глобальної ядерної безпеки. Росіяни не контролюють ситуацію на станції, і будь-якої миті там може статися ядерна аварія, наслідки якої відчує не тільки Україна і наші сусіди, але й багато інших європейських країн.

- сказав Галущенко.

Український міністр також додав, що окупанти на ЗАЕС спричинили вже 8 блекаут.

На завершення зустрічі голова Міненерго подякував Австрії за виділення 1 млн євро на підтримку діяльності місії МАГАТЕ в Україні.

Нагадаємо

2 грудня на Запорізькій атомній електростанції сталося восьме відключення електроенергії. Охолодження реактора здійснювалося за допомогою дизельних генераторів.

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У рф підтвердили смерть Киви і відкрили справу

     • 33241 переглядiв