ukenru
ukraina-proponuie-zaprovadyty-pislia-peremohy-dodatkovyi-podatok-na-haz-ta-naftu-rf-dlia-pokryttia-zbytkiv

Україна пропонує запровадити після перемоги додатковий податок на газ та нафту рф для покриття збитків

 • 69324 переглядiв

Україна пропонує ввести додаткове спеціальне оподаткування на експорт російської нафти, газу, алмазів та іншої сировини після перемоги, щоб покрити збитки, завдані російською агресією, і наполягає на конфіскації близько 300 мільярдів доларів із заморожених суверенних активів Росії для відновлення України.

Україна пропонує міжнародним партнерам запровадити після перемоги додаткового спеціального оподаткування російської нафти, газу, діамантів й всіх інших сировинних матеріалів для покриття завданих агресором збитків.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.  

Ми поклали на стіл переговорів пропозицію щодо запровадження в майбутньому, після нашої перемоги додаткового спеціального оподаткування російської нафти, газу, діамантів й всіх інших сировинних матеріалів і російського експорту для того, щоб це було додатковим джерелом для компенсації Україні всіх збитків, втрат, які завдає росія під час своєї варварської війни

- розповів Шмигаль. 

Окрім того, він повідомив, що Україна наполягає, що всі суверенні активи рф в обсязі близько 300 млрд дол. мають бути конфісковані та передані Україні для відновлення та покриття українських потреб, зокрема й військових, бюджетних, якщо це буде потрібно.

Звичайно, що дискусія надзвичайно важка. Не існує міжнародної юридичної рамки. На сьогодні поки що ще немає політичної єдності, але ми працюємо, наполягаємо. Ми дали декілька пропозицій створення міжнародного компенсаційного інструменту у складі міжнародного фонду, міжнародного реєстру збитків, а також міжнародної компенсаційної комісі

- розповів Шмигаль.

20.03.24, 12:19 • [views_0]

 Також за його словами, обговорюється пропозиція міністра закордонних справ Великої Британії Кемерона щодо використання російських заморожених активів, як застави для того, щоб Україна під цю заставу могла випустити свої євробонди та отримати під них також бюджетне фінансування.

Це теж прийнятний для нас шлях, тому що ця застава буде безтерміновою, безвідсотковою і ми зможемо залучити ті самі кошти, але формально – це буде не конфіскація активів, а безкінечна застава до тих пір поки росія не відшкодує ці кошти. Тому такі юридичні варіанти лежать на столі. Ми продовжуємо дискусію з ЄС та з США

- сказав Шмигаль.

Він зазначив, що перший крок ЄС щодо передачі для потреб України доходів від заморожених російських активів – це лише перший крок.

Ми дуже чітко комунікуємо про це з нашими колегами

 - додав прем'єр.  

Нагадаємо

Міністри ЄС підтримали ідею спрямувати доходи від заморожених російських активів на допомогу Україні – Боррель