ukraina-prodovzhyla-antarktychnu-prohramu-do-2025-roku

Україна продовжила антарктичну програму до 2025 року

 • 33221 переглядiв

Україна продовжила свою програму антарктичних досліджень до 2025 року, включаючи модернізацію станції "Академік Вернадський".

Кабінет міністрів України продовжив строк виконання програми щодо досліджень в Антарктиці до 2025 року. Програму доповнено, зокрема заходами щодо з модернізації антарктичної станції "Академік Вернадський". Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає УНН.

"Внесено зміни до Державної цільової науково-технічної програми проведення досліджень в Антарктиці на 2011-2023 роки. Продовжено строк виконання Програми на період до 2025 року. Доповнено Програму заходами щодо забезпечення експлуатації науково-дослідницького судна, а також модернізації антарктичної станції "Академік Вернадський" та інших обʼєктів інфраструктури тощо", - написав Мельничук.

Доповнення

19 грудня повідомлялося, що біля української станції "Академік Вернадський" вилупилися перші в цьому сезоні пташенята субантарктичних пінгвінів, причому 8 з 11 яєць принесли малят, і очікується бум народжуваності пінгвінів.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Україна продовжила антарктичну програму до 2025 року

     • 33221 переглядiв

    Уряд погодив звільнення голови Тернопільської ОДА Труша

     • 30359 переглядiв