ukraina-pratsiuie-nad-tym-shchob-otrymaty-skhvalennia-dopomohy-vid-ssha-do-rizdva-kuleba

Україна працює над тим, щоб отримати схвалення допомоги від США до Різдва, - Кулеба

 • 26202 переглядiв

Міністр закордонних справ України Кулеба висловив оптимізм після переговорів з держсекретарем США Блінкеном щодо отримання допомоги від Конгресу США перед Різдвом, наголосивши на необхідності продовження зусиль.

Київ робить все можливе, щоб Конгрес США ухвалив пакет допомоги Україні до Різдва. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на пресконференції з нідерландською колегою Ганке Брюїнс Слот, передає УНН.

Деталі

На запитання журналістів, чи зможе американський парламент визначитися щодо допомоги Україні до Різдва, він відповів, що робота у цьому напрямку не зупиняється.

Робота не зупиняється, ведеться. Зокрема, минулого тижня я мав зустріч з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, і довга частина цієї розмови була присвячена саме цьому питанню. Те, що я почув від свого колеги, обнадіює, але це рішення американської політики, американського парламенту

сказав Кулеба.

Нагадаємо

Українська делегація у складі голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, міністра оборони Рустема Умєрова, керівника ОП Андрія Єрмака та посла України у США під час перебування з візитом в Америці зустрілися із спікером Палати представників США Майка Джонсона. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖДопомога Україні від США: спікер Палати представників Джонсон поставив ультиматум Білому дому

Водночас пані посол України у США Оксана Маркарова повідомила, що Сенат США може не ухвалити законопроєкт про додаткову допомогу Україні у середу, 6 грудня, через технічні проблеми. 

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині вибухи, працює ППО

     • 34451 переглядiв

    До США з візитом прибули Стефанчук, Умєров і Єрмак

     • 29725 переглядiв