ukraina-povernula-z-tot-shche-odnoho-pidlitka

Україна повернула з ТОТ ще одного підлітка

 • 33674 переглядiв

Україна успішно повернула 17-річного Михайла з окупованої території за сприяння директора Маріупольського коледжу та проекту "Шлях до дому" в рамках зусиль з возз'єднання сімей та повернення дітей.

З тимчасово окупованої території вдалося повернути 17-річного Михайла. Про це УНН повідомляє із посиланням на Мінреінтеграції.

Деталі

Як зазначається, близько місяця тому до Мінреінтеграції звернувся директор Маріупольського фахового будівельного коледжу Антон Білай. Він просив допомогти вивезти з ТОТ 17-річного Михайла.

Раніше Білаю вдалося вивезти на підконтрольну територію до вільної України двох студентів-сиріт коледжу. Незважаючи на небезпеку для себе, він особисто поїхав за ними до тимчасово окупованого Донецька.

Для повернення Михайла знадобилося близько місяця. Наразі він у Хмельницькому. Там мешкає його сестра.

Доповнення

У відомстві подякували директору коледжу а також громадській  спілці  "Українська мережа за права дитини" за допомогу у визволені хлопця.

Повернення Михайла стало можливим завдяки реалізації проєкту "Шлях додому", партнером якого є Мінреінтеграції. Він спрямований на пошук і повернення дітей з рф і ТОТ, а також на возз’єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків.

Україна змогла повернути лише 500 вивезених до росії дітей з 20 тисяч підтверджених випадків депортації - Лубінець05.12.23, 13:29

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула з ТОТ ще одного підлітка

     • 33674 переглядiв

    The Economist назвав Грецію країною 2023 року

     • 30969 переглядiв