ukraina-otrymaie-45-miliarda-dolariv-vid-yaponii-na-shcho-pidut-hroshi

Україна отримає 4,5 мільярда доларів від Японії: на що підуть гроші

 • 28642 переглядiв

Японія обіцяє виділити 4,5 мільярда доларів на допомогу Україні.

Японія виділить Україні 4,5 млрд доларів. Кошти підуть, зокрема, на відновлення держави від російської агресії. Про це напередодні заявив прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда під час віртуального засідання G7, повідомляє УНН із посиланням на сайт японського МЗС.

Деталі

Прем’єр Японії  наголосив, що навіть у той час, як ситуація на Близькому Сході стає дедалі напруженішою, G7 залишається незмінною у своїй позиції відповідати на вторгнення росії в Україну. 

 Кісіда заявив, що  Японія вирішила надати 1 мільярд доларів на гуманітарну допомогу та відновлення України. Загалом Японія надасть Україні 4,5 мільярда доларів, включаючи цю додаткову підтримку та посилення кредиту для позик Світового банку. 

Він зазначив, що підтримка відновлення та реконструкції України також є важливою в середньо- та довгостроковій перспективі, і що Японія із залученням приватного сектору розпочне японсько-український  економічний Проект реконструкції в лютому наступного року. 

Доповнення

Також країни G7 домовилися обмежити імпорт некомерційних російських алмазів до січня 2024 року, в тому числі запровадити надійну систему сертифікації необроблених алмазів до вересня 2024 року.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    НАЗК невдовзі відкриє реєстр декларацій

     • 28117 переглядiв