ukraina-obmezhyla-tymchasove-perebuvannia-komertsiinykh-transportnykh-zasobiv-do-60-dniv

Україна обмежила тимчасове перебування комерційних транспортних засобів до 60 днів

 • 38369 переглядiв

Термін тимчасового перебування транспортних засобів комерційного призначення на території України віднині обмежено законом до 60 днів, а транспортні засоби, що займаються пасажирськими перевезеннями мають право залишатись в Україні до 20 діб.  Про це нагадали у Державній митній службі, передає УНН.

До уваги перевізників! Термін тимчасового перебування транспортних засобів комерційного призначення на території України може сягати до 60 днів

– попередили у Державній митній службі.

Деталі

Держмитслужба на постійній основі здійснює узагальнення законодавчої та нормативно-правової бази, що регламентує митну справу загалом та здійснення митних процедур та формальностей.

За даними відомства ризикові строки перебування транспортних засобів на митній території України нині наступні:

60 діб для транспортних засобів, що переміщують товари,

20 діб для транспортних засобів, що переміщують пасажирів.

У Державній митній службі зазначили, що встановлення строків необхідні для формування єдиного підходу до робити на митницях, та сталих рекомендацій їхнім керівникам.

Зокрема, у відомстві рекомендують під час визначення строку тимчасового ввезення транспортного засобу комерційного призначення враховувати особливості кожного конкретного перевезення.  І в разі перевищення зазначених строків неодмінно провести перевірку обставин, що стали причиною такого перевищення.

Ці правила у Держприкордонслужбі затвердили після грунтовного аналізу Стамбульської конвенції, Митного кодексу України, Закону України "Про автомобільний транспорт" щодо питання тимчасового перебування транспортних засобів комерційного призначення, які зареєстровані за межами України.

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні оголосили в розшук російського "патріарха" кирила

     • 32736 переглядiв