ukraina-mozhe-vvesty-podatok-na-nadprybutok-pid-chas-viiny

Україна може ввести податок на надприбуток під час війни

 • 42214 переглядiв

Як зазначено у документы, щоб усунути негативний вплив на поведінку платників податків і підвищити стабільність приватного сектору, будуть обговорені принципи оподаткування надприбутків компаній

У воєнний час влада зобов’язується забезпечити надходження до бюджету. Тому, якщо виникне додатковий тиск витрат одним з джерел доходів держбюджету можуть стати податки з надприбутків підприємств. Про це йдеться в меморандумі про фінансову та економічну політику, оприлюдненого на сайті МВФ, передає УНН.

"Щоб усунути негативний вплив на поведінку платників податків і підвищити стабільність приватного сектору, будуть обговорені принципи оподаткування надприбутків компаній, включаючи вказівки щодо надзвичайних обставин, за яких такі податки можуть застосовуватися", - йдеться в документі.

Деталі

Як зазначається в меморандумі, як відправну точку для бюджету на 2024 рік влада запровадила одноразове підвищення податку на прибуток банків з 18 до 50 відсотків у 2023 році. Потім податок становитиме 25% у наступні роки.

Далі, щоб допомогти створити буфери, Мінфін має створити робочу групу до кінця лютого 2024 року, яка сформулює пропозицію з пакетом короткострокових податкових і неподаткових заходів, які дадуть додаткові надходження принаймні на 0,5 відсотків ВВП. Ці заходи можуть бути активовані у 2024 році, якщо виникне додатковий тиск витрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: OnlyFans цього року сплатив в бюджет України уже майже мільйон доларів

Ганна Оніщенко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Україна може ввести податок на надприбуток під час війни

     • 42214 переглядiв

    Верховний суд Техасу скасував виняток щодо абортів

     • 30465 переглядiв

    Ракетна атака по столиці: є постраждалі

     • 28011 переглядiв