ukra-na-proponuye-stvoriti-zernovi-khabi-u-portakh-afriki-zelenskiy

Україна пропонує створити зернові хаби у портах Африки — Зеленський

 • 47076 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час спілкування з африканськими журналістами розповів про ініціативу побудувати зернові хаби в Африці, із яких можна було б транспортувати аграрну продукцію по всьому континенту, передає УНН.

Цитата

"Ми подумали, що з таким сусідом, навіть коли закінчиться війна, ми повинні гарантувати безпеку зерна і продовольства для тих, чи інших країн світу. ... Ми готові побудувати в портах Африки один, два, три хаби, скільки партнери захочуть. Ми відправили цей запит і в Південно-Африканську республіку, і також говорили з Кенією, і ще з кількома державами",— сказав Володимир Зеленський.

Деталі

На зустрічі з представниками медіа з Анголи, Ботсвани, Тунісу, Республіки Гвінея, Кенії, Марокко, Нігерії, Сенегалу, ПАР та Замбії Володимир Зеленський зазначив, що Україна має намір залишатися гарантом продовольчої безпеки для багатьох країн світу, зокрема на Африканському континенті.

Україна забезпечує роботу “зернового коридору” попри всі спроби рф завадити його функціонуванню, проте у зв’язку з загрозами щодо транспортування продовольства з’явилася ініціатива створення зернових хабів, зокрема в країнах Африки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак обговорив участь України у саміті Африканського Союзу із радником президента ПАР

Присутність таких хабів дозволить транспортувати аграрну продукцію по всьому Африканському континенту, незалежно від дій росії чи інших факторів.

“У цих хабах завжди будуть продукти харчування. І хоч би що відбувалося, зерно завжди буде в людей. І голоду точно не буде”, — зазначив президент України.

Нагадаємо

На зустрічі з африканськими журналістами президент України також обговорив прагнення побудувати дружні стратегічні відносини з країнами Африканського континенту.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Фаріон звільнили із "Львівської політехніки"

     • 56176 переглядiв

    На Полтавщині послабили обмеження під час повітряних тривог

     • 38527 переглядiв

    Умєров представив нового командувача ССО особовому складу

     • 206396 переглядiв

    Зеленський зідзвонився із Президенткою Словаччини

     • 55516 переглядiв