ukenru
ukhilennya-vid-splati-podatkiv-gpu-vidkrila-kriminalnu-spravu-proti-dinamo

Ухилення від сплати податків: ГПУ відкрила кримінальну справу проти "Динамо"

 • 17705 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ "ФК "Динамо" Київ". Про це пише видання "Дзеркало тижня", передає УНН.

Кримінальне провадження № 42019000000002028 було зареєстроване 17 вересня 2019 року.

"У ході досудового розслідування кримінального провадження слідчі ГПУ встановили, що службові особи ТОВ "ФК "Динамо" Київ" "забезпечили уникнення Товариством сплати податків у особливо великих розмірах шляхом реалізації схем із фінансування діяльності спортивного клубу з використанням банківських рахунків офшорної компанії", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що службовим особам ТОВ "ФК "Динамо" Київ" інкримінують частину 3 статті 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів, - ред.) Кримінального кодексу України. Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше на адресу київського "Динамо" неодноразово звучали звинувачення у несплаті податків.

Зокрема, йдеться про публікації у ЗМІ зарплатних відомостей футболістів клубу за 2013-2015 роки. З них випливало, що ФК за три роки міг ухилитися від сплати податків на суму близько 30 мільйонів доларів шляхом заниження реальних заробітних плат своїх гравців у податковій звітності.

"Тим самим київський клуб платив менше 1% податків від реальних окладів своїх гравців. За даними медіа, основну частину зарплати в "Динамо" платили через офшор Newport Management LTD, що фігурує в судових позовах", — повідомляло тоді видання "Новое время".

За попередніми підрахунками, за п'ять років столичний ФК міг не доплатити у бюджет 445 млн грн, з яких близько 183 млн грн мало піти у пенсійний фонд і ще 30 млн грн – у держбюджет в якості військового збору.

Попри виплату клубом мінімальних зарплат своїм гравцям і офшорне фінансування, у Державної фіскальної служби до ФК "Динамо" роками не було претензій.

Українські Національні Новини

Спорт