uhorshchyna-vyslovyla-opir-z-pytan-po-ukraini-na-zustrichi-z-pidhotovky-samitu-yes-vin-mozhe-zatiahnutysia-zmi

Угорщина висловила опір з питань по Україні на зустрічі з підготовки саміту ЄС, він може затягнутися - ЗМІ

 • 34608 переглядiв

Зустріч послів ЄС щодо грудневого саміту блоку зіткнулася з протидією Угорщини у питанні підтримки України, на тлі чого є ймовірність продовження саміту ще на один день

Зустріч послів країн-членів ЄС з обговорення підготовки грудневого саміту супроводжувалася опором Угорщини з усіх пов'язаних з підтримкою України питань. На тлі цього саміт може затягтися на додатковий день. Про це повідомив редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Йозвяк, пише УНН.

Учора ввечері посли ЄС обговорили підготовку до саміту ЄС наступного тижня. Як і очікувалося, Угорщина проти всього, що пов'язане із підтримкою України. Переговори, швидше за все, продовжаться в обидва дні саміту, і не виключаю, що Рада ЄС також буде продовжена до суботи, 16 грудня

- написав Йозвяк у соцмережі X.

Додамо

Окремо видання Politico повідомило про обговорення послами ЄС питання заморожених російських активів.

"Країни ЄС облили холодною водою план використання доходів, отриманих від російських активів, заморожених з моменту початку вторгнення москви в Україну, для підтримки відновлення країни, що роздирається війною. Декілька послів з 27 країн ЄС заявили, що ідея, висунута під час головування Іспанії в Раді ЄС, не дасть економіці України термінового імпульсу, якого вона потребує, а натомість ризикує підірвати зобов'язання ЄС щодо надання підтримки Києву", - пише видання.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан днями виступив з вимогою, аби на саміті ЄС у грудні не ухвалювали жодних рішень щодо початку переговорів з Україною про членство та ухвалення змін до бюджету, які включають 50 мільярдів євро на економічну підтримку України.

Орбан, який підтримував зв'язки з москвою навіть попри те, що ЄС запровадив санкції проти рф через її війну в Україні, як зазначає Reuters, розходиться у позиції з Єврокомісією.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Донецьку "бавовна": що відомо

     • 30255 переглядiв