ukenru
ugorschina-prodovzhit-blokuvati-naftove-embargo-schodo-rosiyi-siyyarto

Угорщина продовжить блокувати нафтове ембарго щодо росії – Сійярто

 • 112959 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Угорщина не буде підтримувати шостий пакет санкцій проти росії через пропозиції, що містяться в ньому, щодо нафтового ембарго. Про це заявив у понеділок у парламенті міністр закордонних справ країни Петер Сійярто, пише УНН з посиланням на місцевий портал HVG.hu.

Цитата

«Угорщина не голосуватиме за ініціативу Єврокомісії щодо санкцій проти росії, оскільки вона створює проблему для країни і не містить пропозиції щодо рішення», - сказав угорський міністр.

Деталі

Сійярто сказав, що Угорщина підтримує п'ять пакетів санкцій, ухвалених Брюсселем дотепер, але зазначив, що червоною лінією для країни є гарантія енергетичної безпеки Угорщини.

Він додав, що географічне розташування країни, транспортні шляхи, розташування та доступність нафтових та газових родовищ визначають енергетичну безпеку Угорщини.

За словами міністра, структура енергопостачання кожної країни відрізняється, і глави держав та урядів ЄС домовилися, що ЄС може робити лише ті кроки, які враховують різні структури енергопостачання окремих країн-членів.

Він додав, що ця єдність тепер порушена пропозицією Європейської комісії про нафтове ембарго.

Сійярто також повторив слова прем'єр-міністра Віктора Орбана про те, що нинішня пропозиція Брюсселя «рівнозначна скиданню ядерної бомби на угорську економіку».

Додамо

9 травня представник міністерства закордонних справ Німеччини заявив, що Європейський Союз близький до узгодження шостого пакету санкцій проти росії.

Верховний представник Європейського союзу із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель обіцяв, що цього тижня відбудеться зустріч глав МЗС країн ЄС, якщо країни блоку не зможуть досягти угоди про нафтове ембарго проти росії до кінця минулих вихідних .

За повідомленнями, у країн-членів ЄС були розбіжності щодо санкцій проти росії: проблема тоді була у питанні нафтового ембарго для Угорщини, Словаччини, Болгарії та Чехії, а також зі списками певних імен.

Раніше сьогодні ЗМІ повідомили, що Європейська комісія розглядає можливість надання державам східної частини Європейського Союзу, які не мають виходу до моря, додаткових грошей на модернізацію нафтової інфраструктури, щоб переконати їх погодитись на ембарго на російську нафту, це вже третя версія потенційного кінцевого документа.

Українські Національні Новини

Новини Світу