ukenru
ugorschina-platitime-za-rosiyskiy-gaz-i-naftu-u-rublyakh-cnn

Угорщина платитиме за російські газ і нафту у рублях – CNN

 • 145803 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Угорщина використовуватиме російську схему оплати за газ і нафту. Про це повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в інтерв’ю CNN, пише УНН.

Цитата

“85% наших постачань газу та 65% постачань нафти надходять з росії. Чому? Бо це визначається інфраструктурою. Це не для розваги, ми не обрали ситуацію”, - прокоментував рішення Сійярто.

Деталі

Він додав, що у країни немає альтернативних джерел або маршрутів, які дадуть змогу припинити імпорт російської енергії в найближчі кілька років.

Згідно з російською схемою платежів, імпортери енергоносіїв мають відкрити в Газпромбанку два банківські рахунки — валютний і рублевий. Виторг від продажу виплачується в іноземній валюті (доларах або євро), який потім конвертується банком на рубльовий рахунок.

CNN зазначає, що цією схемою користуються кілька інших країн. За словами експертів з санкцій, ця схема платежів дозволяє росії отримати доступ до надходжень від енергоносіїв незалежно від санкцій, які діють щодо іноземної валюти.

Як зауважує Річард Квест із CNN, весь процес оплати російських енергоносіїв у рублях є “надзвичайно юридично заплутаним”. Крім того, зазначає він, схема дає президенту росії володимиру путіну політичну перевагу.

Раніше

Італійська компанія Eni SpA готується відкрити рубльові рахунки в АТ “Газпромбанк”. Це дасть змогу країні потенційно виконати вимоги росії щодо оплати газу в рублях.

Українські Національні Новини

Економіка