ukenru
ugorschina-pershoyu-z-krayin-yes-skhvalila-vikoristannya-rosiyskoyi-vaktsini-vid-covid-19

Угорщина першою з країн ЄС схвалила використання російської вакцини від COVID-19

 • 16687 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Слідом за вакциною проти коронавірусу від Pfizer-BioNTech, Moderna і AstraZeneca, ще одна вакцина була схвалена для використання в Угорщині, оскільки Національний центр громадської охорони здоров'я завершив умовне офіційне дослідження вакцинації "Супутник V". Про це повідомляє ресурс Origo.hu, передає УНН.

Цитата: 

"Грунтуючись на вивчених параметрах, NNK прийшло до висновку, що вакцина відповідає специфікаціям виробника з точки зору якості лікарського засобу та що продукт може використовуватися на людях з імунобіологічної точки зору", - повідомило Міністерство людських ресурсів Угорщини.

Деталі 

26 грудня 2020 року в Угорщину прибула перша партія вакцин Pfizer, схваленої в Європі. Через кілька тижнів, 12 січня 2021 року від американської фармацевтичної компанії Moderna вже була доступна вакцина проти коронавірусу, яка, як і вакцина Pfizer, також заснована на мРНК.

Препарат британо-шведської фармацевтичної компанії AstraZeneca також був схвалений владою Угорщини 20 січня і Європейським агентством з лікарських засобів 29 січня.

За рішенням Національного центру громадської охорони здоров'я російська вакцина "Супутник V" також може безпечно та ефективно використовуватися в Угорщині.

"Таким чином, у країні тепер доступні чотири вакцини для боротьби з коронавірусом", - йдеться в звіті.

Доповнення 

Раніше прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш попрямував з коротким візитом в Будапешт, щоб вивчити угорський досвід використання російської вакцини від коронавірусу “Супутник V”.

Єврокомісія не виключає централізованих закупівель Євросоюзом російської вакцини від коронавірусу “Супутник V”.

Іран почне кампанію з вакцинації від коронавірусної інфекції протягом тижня, заявив в суботу президент Хасан Рухані після того, як країна отримала свою першу партію російської вакцини "Супутник V".

Українські Національні Новини

Новини Світу