ukenru
ugoda-pro-koristuvannya-dvoma-khramami-u-lavri-ye-tkachenko-pro-mozhlivist-nadati-primischennya-ptsu

Угода про користування двома храмами у Лаврі є - Ткаченко про можливість надати приміщення ПЦУ

 • 326500 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, коментуючи можливість надати ПЦУ приміщення під монастир у Києво-Печерській Лаврі, заявив, що угода про користування двома храмами у Верхній Лаврі є, пише УНН.

Цитата

"Стосовно ПЦУ і храму в Лаврі. У нас діюча угода тимчасово з УПЦ про користування двома храмами у Верхній Лаврі. Ми намагаємось корректно вибудовувати діалог як з УПЦ, так і з ПЦУ. Це все ж таки дві наші церкви. І в багатьох випадках нас залучають як медіаторів. Завжди готові допомогти", - сказав Ткаченко на брифінгу у п'ятницю.

Деталі

Торкнувся міністр і питання можливої співпраці з ворогом священників Московського патріархату.

"Стосовно колаборантів, чи тих, хто допомагає окупаційним військам, незалежно від того, до якої церкви він належить. Ми ставимо питання до наших правоохоронних органів, щоб такі кримінальні справи були доведені до кінця. Декілька таких речей, наскільки я знаю, зараз існує. Кримінальних проваджень. Але поки що офіційно я точно нічого сказати не можу про хід розслідувань", - зазначив Ткаченко.

Раніше

Синод ПЦУ просив предстоятеля Епіфанія звернутися до Кабінету міністрів України з клопотанням про передачу одного з храмів Верхньої Лаври та окремих її приміщень у користування для звершення богослужінь і ведення монастирської діяльності Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври УПЦ (ПЦУ).

Українські Національні Новини

Політика