ukenru
udar-rf-po-energetichniy-infrastrukturi-ukrayini-shmigal-zibrav-na-naradu-ministriv-ta-kerivnikiv-naftogazu-ta-ukrenergo

Удар рф по енергетичній інфраструктурі України: Шмигаль зібрав на нараду міністрів та керівників Нафтогазу та Укренерго

 • 273364 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль доручив міністру енергетики, міністру розвитку громад та територій спільно з "Нафтогазом" та "Укренерго" утворити координаційний штаб для оперативної ліквідації наслідків військових руйнувань енергетичної та комунальної інфраструктури. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Шмигаль зазначив, що на доручення Президента України він провів важливу нараду з Міненерго, Мінрегіоном, Мінфіном та "Нафтогазом".

Цитата

"Учорашні варварські обстріли росії по критичній інфраструктурі вкотре довели, що нам протистоять терористи. Задля покращення реагування на екстренні ситуації доручив міністру енергетики, міністру розвитку громад та територій спільно з "Нафтогазом" та "Укренерго" утворити координаційний штаб у межах Державної комісії ТЕБ та НС. Завдання штабу — оперативна ліквідація наслідків військових руйнувань енергетичної та комунальної інфраструктури. Маємо бути готові до будь-яких сценаріїв", - повідомив Шмигаль.

Деталі

Він зазначив, що водночас відновлення потребує додаткових фінансових коштів.

"Тому дав завдання Мінрегіону, Мінфіну та Харківській ОВА підготувати до найближчого засідання Уряду питання щодо виділення з резервного фонду бюджету 400 млн грн на відновлення пошкоджених об'єктів і для допомоги деокупованим територіям", - написав Шмигаль у Telegram.

Доповнення

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомляв, що внаслідок вчорашнього масового удару російських військ по енергетичній інфраструктурі України було знеструмлено 40 підстанцій, сотні тисяч українців залишилося без світла.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко назвав "актом відчаю" удари російських військ по енергетичній інфраструктурі.

Українські Національні Новини

Політика