ukenru
ucheni-vvazhayut-scho-latinska-amerika-potentsiyno-nebezpechna-dlya-lyudstva

Учені вважають, що Латинська Америка потенційно небезпечна для людства

 • 27810 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Американська дослідницька організація EcoHealth Alliance склала “всесвітню карту загроз”, на якій Латинська Америка представлена як потенційний розсадник вірусів, що загрожують в майбутньому здоров’ю всього людства, повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Дослідники EcoHealth Alliance вивчали ссавців і віруси, які вони переносять, а також контакти цих тварин з людиною і дійшли висновку, що одні з найнебезпечніших інфекцій були передані людям від тварин.

Фахівці нанесли на карту ареали проживання потенційно небезпечних видів і інфекцій, які вони можуть переносити, і виявилось, що головний осередок загрози розташований в Південній Америці.

"Наш головний меседж полягає в тому, що всі ці епідемії виникають через вплив людини на навколишнє середовище. Наша відповідь: необхідно звести до мінімуму наші контакти з дикою природою, відмовившись від полювання і руйнування місця існування диких тварин", - розповів доктор Олівал.

Нагадаємо, світова спільнота вчених наголосила на необхідності розробки вакцин проти трьох маловідомих, але найбільш небезпечних вірусів, зокрема учені заявили, що після того як людство продемонструвало свою нездатність швидко протистояти лихоманці Ебола та вірусу Зіка, з’явилися нові загрози, які можуть спричинити глобальну катастрофу.

Українські Національні Новини

Новини Світу